Workshop Straatfotografie? Kom naar Antwerpen!

Zoek je een workshop straatfotografie die je leert experimenteren met compositie? Wil je ontdekken of het genre wel voor jou is? Zonder dat het kapitalen kost?

Sinds 2018 geef ik regelmatig workshops in Antwerpen, en sinds 2023 soms ook in Brussel. In mijn workshops ben je verzekerd van aandacht, want ik werk alleen in kleine groepen (maximaal vier deelnemers). Achteraf geef ik je persoonlijke feedback op de foto’s die je hebt gemaakt.


“Een bijzondere workshop straatfotografie op een bijzondere locatie. Marc neemt je letterlijk mee op pad en neemt de tijd voor uitleg en persoonlijke adviezen. ‘on the spot’. Dit leverde mij mooie foto’s op en een verrassende nieuwe blik op fotografie. Na afloop mochten we foto’s naar hem opsturen en ik was blij met de gedetailleerde feedback, waardoor ik ook meer zicht heb gekregen op mijn eigen keuzes en mogelijkheden. Kortom: een zeer geslaagde workshop.” (Inge)

Wie ik ben

Voor het geval je mij niet kent: ik ben Marc Pennartz. Ooit maakte ik foto’s voor krantenartikelen, nu leg ik het leven van alledag vast als straatfotograaf. Ik publiceerde een tweetal fotozines, was Fotograaf van de Maand in de Gazet van Antwerpen, het Amerikaanse Street Photography Magazine en online magazine The Pictorial List besteedden ruim aandacht aan mijn werk, en ik geef lezingen en workshops voor fotogroepen en fotografie-opleidingen.

Workshops straatfotografie

Ik geef twee soorten workshops, op verschillende data en diverse malen per jaar:

  • Antwerpen Centraal

Een 2.5 uur durende workshop straatfotografie in en om het treinstation Antwerpen Centraal. Kan ook doorgaan bij slecht weer.

  • Antwerpen Straat

Een 3.5 uur durende workshop straatfotografie in Antwerpen. Perfect om alle aspecten van straatfotografie te ervaren en te testen. Als bonus krijg je een handzaam boekje met tips dat niet in de handel verkrijgbaar is.

  • Decisive Moment

Een workshop die focust op het beslissende moment, een begrip van Henri Cartier-Bresson. Deze wordt in Brussel gehouden en duurt 3.5 uur.

Meer weten en boeken

In beide workshops gaan we samen op zoek naar mooi licht, interessante locaties, geschikte onderwerpen en originele invalshoeken. Geen onnodig lange theorielessen, maar de essentie: learning by doing. Achteraf krijg je bovendien feedback op de foto’s die je hebt gemaakt.

Past de datum niet?

Wil je een workshop volgen, maar passen de voorgestelde data niet of zijn er geen plaatsen meer, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of bezoek deze website regelmatig om te zien wanneer er nieuwe workshops zijn. Of boek een 1-op-1 workshop door jezelf een cadeaubon straatfotografie te geven.

Hieronder vind je links naar de workshoppagina’s. Je vindt er meer info en kan desgewenst direct boeken. Reserveringen en betalingen (Bancontact, iDeal, PayPal) gaan via een beveiligde server.

Toont alle 4 resultaten

Terug naar boven

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Kijk hier om meer te weten over het privacybeleid van deze website.

Sluiten