Workshop Straatfotografie? Kom naar Antwerpen!

Workshop Straatfotografie op Centraal Station Antwerpen

Zoek je een workshop straatfotografie die je leert experimenteren met compositie? Wil je ontdekken of het genre wel voor jou is? Zonder dat het kapitalen kost?

*** Vanwege de coronapandemie zijn er voorlopig geen workshops. Een alternatief programma is in de maak. Voor updates: meld je aan voor de nieuwsbrief. ***

Sinds 2018 geef ik regelmatig workshops in Antwerpen. In mijn workshops ben je verzekerd van aandacht, want ik werk alleen in kleine groepen (maximaal drie deelnemers). Je krijgt een handzaam boekje met tips en achteraf geef ik je persoonlijke feedback op de foto’s die je hebt gemaakt.


“Een bijzondere workshop straatfotografie op een bijzondere locatie. Marc neemt je letterlijk mee op pad en neemt de tijd voor uitleg en persoonlijke adviezen. ‘on the spot’. Dit leverde mij mooie foto’s op en een verrassende nieuwe blik op fotografie. Na afloop mochten we foto’s naar hem opsturen en ik was blij met de gedetailleerde feedback, waardoor ik ook meer zicht heb gekregen op mijn eigen keuzes en mogelijkheden. Kortom: een zeer geslaagde workshop.” (Inge)

Wie ik ben

Voor het geval je mij niet kent: ik ben Marc Pennartz. Ooit maakte ik foto’s voor krantenartikelen, nu leg ik het leven van alledag vast als straatfotograaf. Ik was Fotograaf van de Maand in de Gazet van Antwerpen, het Amerikaanse Street Photography Magazine besteedde ruim aandacht aan mijn werk, en ik geef lezingen en workshops voor fotogroepen en fotografie-opleidingen.

Workshops straatfotografie

Ik geef twee soorten workshops, op verschillende data en diverse malen per jaar:

  • Antwerpen Centraal

Een 2.5 uur durende workshop straatfotografie in en om het treinstation Antwerpen Centraal. Kan ook doorgaan bij slecht weer.

  • Antwerpen Straat

Een 4 uur durende workshop straatfotografie in Antwerpen. Perfect om alle aspecten van straatfotografie te ervaren en te testen.

Meer weten en boeken

In beide workshops gaan we samen op zoek naar mooi licht, interessante locaties, geschikte onderwerpen en originele invalshoeken. Geen onnodig lange theorielessen, maar de essentie: learning by doing. Achteraf krijg je bovendien feedback op de foto’s die je hebt gemaakt.

Hieronder vind je links naar de workshoppagina’s. Je vindt er meer info en kan desgewenst direct boeken. Reserveringen en betalingen (Bancontact, iDeal, PayPal) gaan via een beveiligde server.

Toont alle 2 resultaten