Wintercollectie 2018/2019 (in korte mouwen)

Deel deze pagina

Straatfotografie in de winter: dan denk je aan grauwe platen met bruin-witte smurrie op trottoirs vol dik ingepakte voetgangers. Maar dat wordt steeds meer een beeld uit vervlogen tijden.

De Belgische winter van 2018/2019 kenmerkte zich door anderhalve dag sneeuwvlokken die lui naar beneden dwarrelden en eenmaal op de grond de grootste haast hadden om weg te komen. In de tweede helft van februari haalden we soms weer 20 graden en zaten er al mensen in hemdsmouwen op het terras.

Mijn winterfoto’s zien er dan ook amper winters uit. Ik was gelukkig net rap genoeg om even naar buiten te gaan toen er wat wits viel. Anders had dit er helemaal als een lentecollectie uit gezien. De grijze hemel was dan wel weer authentiek Belgisch, met zo nu en dan een plensbui, zodat ik geregeld een overkapping op zocht voor wat foto’s bij kunstlicht.

Verwarrende tijd

Juist in deze eh…. winter (het is wachten op een beter woord) staat België in het teken van protesten door spijbelende jongeren. Ze zijn het beu dat er nog altijd onvoldoende gebeurt om de opwarming van de aarde in te dammen. Een goedgeïnformeerd mens kan ze geen ongelijk geven.

Zo geeft deze allesbehalve winterse fotocollectie toch een beeld van deze verwarrende tijd die warm is waar ze koud moet zijn. De meeste foto’s zijn in Antwerpen gemaakt, een paar in Brussel of elders.

Wil je op de hoogte blijven van updates van deze website, vul dan hieronder je mailadres in. Je krijgt dan een e-mail als er nieuwe berichten zijn.

Terug naar boven