Virtuele expositie en art prints straatfotografie

Deel deze pagina

Het is zover: mijn eerste expositie van straatfotografie. En jij kan ze nu bezoeken. Neem “nu” maar letterlijk, want je hoeft er je huis (of waar je ook bent) niet voor te verlaten.

Searching for Quiet, met bijna veertig straatfoto’s uit de periode 2018-2021, is namelijk een virtuele 3D-expositie: kortom geheel te bezoeken via de computer, tablet of smartphone. Dag en nacht, live vanuit mijn persoonlijke galerie. En voor wie eens een foto aan de muur wil hangen, is er ook nieuws: van tien van de tentoongestelde beelden kan je nu luxueuze art prints bestellen.

Expositie

Vanwaar die titel? Straatfotografie ging bij mij een belangrijke rol spelen toen er in korte tijd een aantal vervelende dingen in mijn leven gebeurden. Ze morrelden stevig aan de grondvesten van mijn bestaan. Er met de camera op uit trekken was een manier om de gedachten te verzetten en rust in mijn hoofd te vinden. Searching for Quiet dus.

De titel van de expositie verwijst niet enkel naar de achtergrond, maar ook naar de foto’s zelf. Gaandeweg ben ik gaan merken dat mijn favoriete beelden vaak rustpunten weergeven in een hectische, stedelijke omgeving. Ik ga ernaar op zoek, lijkt het wel. Ik zeg “lijkt”, want ik denk daar helemaal niet over na. Ik neem mijn fotografische besluiten snel en zonder veel overwegingen. Intuïtie is belangrijker dan intentie.

Ik werk, anders dan veel collega-fotografen, niet of nauwelijks projectmatig. Ik word te snel afgeleid als ik bezig ben. Toch is er in die tienduizenden foto’s die ik de voorbije vijf jaar maakte, wel een eenheid gegroeid in stijl en sfeer. Of er ook een overkoepelend thema is, mag de kijker bepalen.

Art prints

Als je de expositie bezoekt kan je virtueel door twee zalen dwalen. Het formaat van de foto’s aan de digitale muur correspondeert met een grootte van (meestal) 50 bij 75 cm. In dat formaat, en ook wat kleiner (30 bij 45 cm), kan je nu ook tien beelden als art print bestellen.

Ze worden gedrukt op Hahnemühle FineArt Photo Rag, zowat het beste en mooiste fotopapier dat er bestaat. Het matte oppervlak is afgewerkt met katoen en laat kleuren schitterend uitkomen, heb ik mogen constateren. Het geeft de foto’s een haast schilderachtige kwaliteit.

Op is op

De door mij gesigneerde en genummerde afdrukken worden in zeer beperkte oplages aangeboden. Op is op. Je vindt ze in de online-winkel op mijn Engelstalige website.

Voor de goede orde: ik verzend ze zonder kader. Fotolijsten verhogen de kosten aanzienlijk, kunnen in het transport kapot gaan en dan de print beschadigen, en bovendien passen ze lang niet altijd in elk interieur. Kies dus gerust je eigen kader.

Tot gauw?

Searching for Quiet zal tot 1 juli te bezoeken zijn. Ik hoop je in mijn virtuele galerie te mogen begroeten. Je bent 24/7 welkom: bij mij dus geen avondklok, en ook geen mondmasker. Voor stemmige pianomuziek is gezorgd, alleen de wijn zal je zelf moeten ontkurken.

UPDATE De expositie is niet meer te bezoeken, maar er is wel deze video van gemaakt.

Bezoek de expositie hier.

Terug naar boven