Straatfotografen: Tom Corremans

Deel deze pagina

Vroegere deelnemers aan mijn workshop straatfotografie stellen een van hun favoriete foto’s van het afgelopen jaar voor. Ook vertellen ze wat straatfotografie voor ze betekent. De eerste in de rij: Tom Corremans.

“De foto is gemaakt in het centraal station in Antwerpen achter het fameuze gebroken raam (intussen hersteld). De twee elementen hebben op zich niets met elkaar te maken, maar voor mij leek het de eerste keer dat er een potentieel ‘verhaal’ in mijn foto zat. De meeste van mijn foto’s neem ik omdat ik het een mooi beeld vind. Ik vind de compositie hier ook geslaagd maar het voelt alsof er een verhaal achter schuilt. Het lijkt wel alsof ze in oorlogsgebied rondlopen, met hun volautomatische wapens, terwijl het gewoon hartje Antwerpen is.

Ik was in eerste instantie op zoek naar een willekeurig persoon die in mijn richting wandelde. De meeste mensen gingen in de richting van de De Keyserlei. De achterkant van hun hoofd was minder interessant, dus ik besliste om nog even te wachten. Ik had al een paar potentiële foto’s maar toen kwamen plots deze twee voorbij. Ik heb die kans dan gegrepen om dit beeld tot stand te brengen. Ik was er op dat moment best trots op.”

Over straatfotografie

“Wat ik leuk vind aan straatfotografie: je kan het altijd doen wanneer je er zin in hebt. Ik kan op elk vrij moment beslissen om erop uit te trekken om beelden te maken die mij aanspreken. Ik vind het ook super om werk van andere straatfotografen te zien die ook op dezelfde plekken als ik komen, omdat iedereen een ander perspectief heeft op bepaalde plekken. Het zijn vaak herkenbare plekken maar toch weten straatfotografen er altijd hun eigen touch aan te geven.”

Hier vind je meer werk van Tom Corremans:


Klik hier voor info over workshops straatfotografie in Antwerpen

Terug naar boven