Straatfotografen: Philippe Raevens

Deel deze pagina

Philippe Raevens nam deel aan een van mijn workshops straatfotografie in Antwerpen. Als zijn bijdrage aan de serie blogposts over workshopdeelnemers koos hij deze foto. Hieronder vertelt hij er meer over.

“Deze foto heb ik gemaakt ter gelegenheid van een workshop straatfotografie met Marc. We liepen wat door de stad en de deelnemers werden attent gemaakt op tal van elementen die kunnen resulteren in een goede straatfoto. De fotolocatie was hier metrostation Astrid, meer bepaald de roltrap naar de uitgang.

De roltrap zelf met als achtergrond deze prachtige tegelmozaïek was op zich al een foto waard. Het was echter wachten tot een interessante persoon in beeld zou komen. Mijn geluk kon niet op toen ik uit een ooghoek dit meisje met het fuchsia-roze manteltje zag verschijnen. Haar indringende blik vervolmaakt dit plaatje.”

Over straatfotografie

“Straatfotografie spreekt mij enorm aan omdat het een ongedwongen vorm van fotografie is. Men kan er al zijn creativiteit in kwijt, wars van fotografische regeltjes. Ook kan hier gespeeld worden met het emotionele aspect in een beeld: drama, humor…”


Klik hier voor info over workshops straatfotografie in Antwerpen

Terug naar boven