Straatfotografen: Peggy Gillis

Deel deze pagina

In de reeks artikelen over vroegere deelnemers aan mijn workshop straatfotografie, is de beurt aan Peggy Gillis. Ze toont een van haar favoriete foto’s van 2019 en vertelt wat ze leuk vindt aan straatfotografie.

“Deze foto werd genomen op de bloemenmarkt in Gent, op één van de zomerse hittegolfdagen. Het is voor mij een beetje een absurde situatie, aangezien je helemaal niet verwacht om in een stadscentrum, nog wel op een bloemenmarkt, iemand tegen te komen met een roeispaan in de ene hand en een hond in de andere hand. Anderzijds lijkt niemand op de foto zich daaraan te storen of over te verwonderen. De wolkenlucht heeft iets dreigends, hetgeen het beeld een extra dimensie geeft.”

Over straatfotografie

“Straatfotografie is voor mij zoals een passie moet voelen, bijna verslavend. Het voelt als: je eigen grenzen voorbijgaan om de grenzen van de ander binnen te treden. Als fotograaf krijg je een immens aanbod aan beeldmateriaal want iedereen loopt elke dag wel eens op straat, op weg naar het werk, om boodschappen te doen, als toerist, om te spelen …. etc. De straat is immers een omgeving van alle tijden. Elk moment is uniek en nooit wordt een situatie een kopie van zichzelf. Bovendien heb je heel weinig nodig om op straat te fotograferen, en je kan er zonder voorafgaande planning of agenda op elk moment van de dag aan beginnen of mee stoppen.”

Meer werk van Peggy Gillis:


Klik hier voor info over workshops straatfotografie in Antwerpen

Terug naar boven