Nieuwe workshops straatfotografie

Deel deze pagina

Er komen weer nieuwe workshops straatfotografie in Antwerpen! Na de zomer volgen er tenminste drie workshops op Antwerpen-Centraal en twee in het centrum van de stad. Uiteraard onder voorbehoud: mocht dat ellendige virus opnieuw de kop opsteken… Maar gelukkig is de trend positief.

Tijdens de workshops help ik je originele invalshoeken te vinden voor straatfotografie. Ik interpreteer het genre ruim. Veel van wat we doen, kan je ook toepassen in andere vormen van fotografie. Het gaat er vooral om dat je creatief omgaat met wat zich voor je camera aandient. Hoe maak je van een alledaags ogenblik een foto die je je blijft herinneren?

Er zijn twee soorten workshops. De ene beperkt zich tot Antwerpen-Centraal, het prachtige station van ‘t Stad. Dat ene gebouw alleen al leent zich enorm voor straatfotografie in diverse vormen en stijlen. Je kan ook kiezen voor een langere workshop waarbij we de stad in gaan. Ik werk altijd in kleine groepjes, zodat iedereen aandacht krijgt. En ik beloof je persoonlijke feedback na afloop op jouw werk.

Lees hier meer over de workshops straatfotografie in Antwerpen. Je kan meteen boeken of meer informatie vragen.

Virus stopt straatfotograaf

Tussen zomer 2018 en lente 2020 gaf ik al geregeld workshops straatfotografie in Antwerpen, soms ook elders. Meer dan honderd mensen hebben aan al die sessies deelgenomen. Velen ging door met straatfotografie, en een aantal vroegere deelnemers maakt nu beelden die tot ver in het buitenland de handen op elkaar krijgen.

Helaas gooide corona in maart 2020 roet in het eten. Sindsdien gaf ik geen workshops. Enerzijds omdat het een tijdje verboden was of door de overheid werd afgeraden, anderzijds omdat ik mezelf en de deelnemers niet onnodig aan dat vermaledijde virus wilde blootstellen. Gelukkig ziet de situatie er nu veel beter uit.

Op het moment van schrijven geldt er een mondmaskerplicht voor Antwerpen-Centraal en voor een deel van de Antwerpse binnenstad. Dit kan ook in het najaar het geval is. Houd hier dus rekening mee.

 

 

Terug naar boven