Ga mee de straat op: nieuwe workshop

Deel deze pagina

Zin om de straten van Antwerpen eens door een andere bril te bekijken? Ik geef dit najaar enkele nieuwe workshops straatfotografie in Antwerpen: vier uur lang door het mooie en altijd drukke centrum, met de camera in de aanslag. De voeten worden op de proef gesteld, maar…. je gaat wel met mooie foto’s en frisse, nieuwe ideeën naar huis.

Sinds een jaar geef ik workshops straatfotografie in Antwerpen Centraal, het station. Daar krijg ik altijd erg goede reacties op. Het geeft enorm veel voldoening om mensen te inspireren. Er staan in het station dan ook weer nieuwe workshops gepland die je rechtstreeks via deze site kan boeken.

Maar er is natuurlijk ook leven daarbuiten. Daarom heb ik een paar maal geëxperimenteerd met een tweede workshop, waarbij we echt de stad in trokken, en die aanpak is goed bevallen. Vandaar dat ik deze nu regelmatig ga aanbieden, onder de noemer Antwerpen Straat workshop.

Straatfotografie in Antwerpen

Je komt tijdens deze workshop op plaatsen in Antwerpen waar ik zelf regelmatig foto’s maak. Uiteraard laat ik je zien hoe je alledaagse situaties op een niet-alledaagse manier in beeld kan brengen. Daarbij hebben we veel aandacht voor het gebruik van omgevingselementen. Aan prachtige decorstukken is hier geen gebrek. Het fotograferen van mensen komt daarbij ook ruim aan bod, evenals het vooraf componeren van je foto: een techniek in straatfotografie die doorgaans betere shots oplevert dan lukraak in het rond klikken.

Ik doe deze nieuwe workshop met een klein groepje van maximaal drie personen. Vooraf hebben we een korte bespreking en onderweg stoppen we een keer voor een drankje en om de benen wat rust te gunnen. Na afloop mag je mij de beste foto’s van de dag sturen. Ik geef je dan per e-mail nog gedetailleerde feedback. En de mooiste foto’s promoot ik daarna via Instagram.

Voor alle niveaus

Net zoals de workshop in Antwerpen Centraal is deze geschikt voor zowel beginners als meer ervaren fotografen die op zoek zijn naar nieuwe ervaringen. Omdat de groep klein is, krijgt iedereen persoonlijke aandacht. Mocht het weer onverhoopt te slecht zijn om een hele middag op pad te gaan, wordt de workshop verplaatst naar een andere datum, of kan je het inschrijfgeld terug krijgen. 

Hier lees je meer over de Antwerpen Straat workshop.

 
Terug naar boven