Straatfotografen: Megan Van Hoeck

Deel deze pagina

Megan Van Hoeck stelt een van haar favoriete foto’s voor. Zij deed mee aan mijn workshop straatfotografie in Antwerpen. In een reeks blogposts laten vroegere deelnemers hun werk zien en vertellen er meer over.

“Ik heb deze foto, getiteld It’s called an animal coat, gemaakt op een winterdag in Mechelen, niet zo lang geleden. Toen ik door de straten van Mechelen struinde, was deze vrouw met bontjas en hond me al opgevallen. Ze had een nogal hoog Cruella De Vil-gehalte.

Toen ze me later op de dag plots weer kruiste, nam ik mijn fototoestel en maakte een foto van hoe ze voorzichtig op hoge hakken en in bontjas met hond de ondergrondse parking betrad.

Het meisje aan de overkant had ongetwijfeld dezelfde gedachten als ik… It’s called an animal coat.”

Over straatfotografie

“De randomness van de straat, heerlijk. Dit vastleggen op foto verheft het gewone naar een verhaal. Ik hou ervan om bij elke foto een verhaal te bedenken. Het geeft me een manier om op een heel andere manier naar het dagdagelijkse te kijken. Elk beeld heeft zo z’n eigen verhaal. Ik werk het liefst in zwart-wit omdat dit vaak een rustgevende en verhelderende toets aan het beeld geeft.”

Meer werk van Megan Van Hoeck:


Klik hier voor info over workshops straatfotografie in Antwerpen

Terug naar boven