Lentecollectie 2019

Deel deze pagina

Tijd voor mijn driemaandelijkse samenvatting straatfotografie: de lentecollectie 2019. Zoals gebruikelijk veel straatfoto’s uit Antwerpen, maar ook een paar fijne momenten uit Brussel.

Typische lenteplaatjes zitten er niet echt tussen, wel meerdere staande foto’s. Die worden ook wel portretformaat genoemd, en anders wel lange foto’s: toch merkwaardig dat er zo veel benamingen voor zijn. Tot voor kort maakte ik alleen liggende foto’s (zijn dat soms platte??). Dat was meer een gewoonte, maar werd op den duur een bewuste keuze. Deze lente heb ik dat principe laten varen.

Het waren overigens drukke maanden. Ik had weinig tijd voor fotografie, dacht ik, maar als ik de berg zie waaruit ik voor deze collectie moest kiezen, zal dat eerder een kwestie van perceptie zijn geweest. Wel meerdere workshops straatfotografie gedaan, een aantal fotowandelingen met andere fotografen, een studente fotografie uit de brand geholpen, geïnterviewd door een Amerikaans magazine (publicatie voorzien voor augustus) én ik werd uitverkoren tot Fotograaf van de Maand in Gazet van Antwerpen. Een hele eer.

Maar daarover later meer. Nu, tijd voor lange, staande, liggende en platte foto’s.

Terug naar boven