Interview in Street Photography Magazine

Deel deze pagina

Street Photography Magazine publiceerde in augustus een interview met mij over mijn werk als straatfotograaf. Het Amerikaanse online-tijdschrift had foto’s van mij gezien op Flickr. Ashley, de redactrice, kwam met een aardige beschrijving voor mijn stijl. Ze noemde deze “glimpen” – meer daarover in het artikel zelf.

Street Photography Magazine bestaat al jaren en richt zich op achtergronden, motivaties en werkwijzen van fotografen. Informatie over camera’s vind je er niet in: dat laat het “blad” bewust over aan anderen. Hier draait alles om de kunst van het fotograferen. Je kan het magazine lezen via een app en hun website, voor 45 dollar per jaar. Aanbevolen, wat mij betreft. Niet omdat ik erin sta, maar omdat het blad geen oogkleppen draagt. Het laat je kennismaken met zeer uiteenlopende stijlen van straatfotografie en bijzondere fotografen.

Over het interview

In het interview vroeg Ashley wat mij aantrok tot straatfotografie en wat ik precies wilde vastleggen met mijn foto’s. Ze wilde weten wat mijn favoriete plaats was voor straatfotografie, wat deze stijl van fotograferen mij had geleerd en welke uitdagingen ik ondertussen had overwonnen. Ik vertelde haar onder meer hoe de dood van mijn vader leidde tot mijn keuze voor dit genre, wat ik zelf zie als rode draad in mijn foto’s, hoe het leven in Antwerpen mijn foto’s stuurt en waarom ik niet communiceer met de mensen die ik fotografeer.

Ben je geen abonnee, kan je het eerste artikel in Street Photography Magazine meestal gratis lezen. Mijn interview vind je hier. Allen daarheen?

Terug naar boven