Straatfotografen: Hilde Segers

Deel deze pagina

Deelnemers aan mijn workshop straatfotografie stellen in een reeks blogposts een van hun favoriete foto’s voor. Deze keer: Hilde Segers. Ze vertelt over de foto die ze in Marokko maakte, en wat ze leuk vindt aan straatfotografie.

“Deze foto nam ik tijdens mijn reis door Marokko. Ik werd ‘kuierend door de medina’ aangetrokken door deze man die enorm geconcentreerd aan het werken was. Ik kon me zelfs veroorloven om een mooi fotografisch standpunt in te nemen, de compositie te bepalen en rustig op de knop te drukken.

Toen hij me toch opmerkte en naar me keek, nam ik nog een foto maar deze was veel minder sterk. Reeds meerdere malen heb ik dit al opgemerkt en juist daarom blijf ik trouwe aanhanger van spontane fotografie.”

Over straatfotografie

“Straatfotografie voor mij betekent: kijken naar een toneelstuk op een scène maar dan bewegend tussen de acteurs. Ondertussen foto’s nemend van interessante interacties tussen mensen en situaties die zich voordoen. Reizen is voor mij ook zo. Het is alsof ik me een ganse tijd op een enorm groot podium bevind, waar super veel gebeurt en waarvan ik enkele mooie momenten probeer vast te leggen.

Sedert een jaar ben ik fotografe in bijberoep waar ook deze ‘spontane’ fotografie op de voorgrond staat. Ik gaf mijn zaak de naam Klikout waarbij ‘out’” verwijst naar buiten de studio in een natuurlijke omgeving.”

Meer werk van Hilde Segers:


Klik hier voor info over workshops straatfotografie in Antwerpen

Terug naar boven