Fijne feestdagen… hier is de herfstcollectie

Deel deze pagina

Het zit er alweer op, 2019. Hét moment natuurlijk om iedereen fijne feestdagen te wensen en een kleurrijk 2020 met beeldige contrasten. Nu, een zwart-wit 2020 mag ook, maar dan liefst alleen in fotografische zin.

Ik kijk terug op een goed jaar en hoop voor jou hetzelfde. Ik ben heel veel op pad geweest en heb, naar mijn gevoel, mijn straatfotografie verder verbeterd. Dat laatste is belangrijk voor de motivatie: als er geen ontwikkeling meer in zit, is het tijd om iets anders te gaan doen.

Tegelijkertijd was het geweldig om andere straatfotografen en fotofans te ontmoeten én te mogen helpen tijdens de vele workshops in Antwerpen. Ik was (en ben) onder de indruk van het werk dat eruit voortkwam. In een nieuwe serie blogposts op deze site vind je (ook de komende weken nog) bijdragen van vroegere deelnemers.

En als we toch terugkijken… ik verzorgde tevens een workshop voor een fotoclub in Gent, gaf een drukbezochte demo voor CVO De Verdieping in Heusden-Zolder, en ging op meerdere plaatsen vertellen over straatfotografie, allemaal in de hoop fotografen te inspireren. Iedereen bij deze hartelijk dank om mij hiervoor uit te nodigen en voor de vaak superenthousiaste deelname. Straatfotografie is een levend genre, dat ook jonge mensen enorm blijkt aan te spreken, en dat doet me plezier.

Ook voor 2020 staan er diverse workshops gepland, waarvan sommige intussen zijn uitverkocht. Niet getreurd: er volgen binnenkort nieuwe data. Wie zich aanmeldt voor de updates op deze site, mist niets.

Herfstcollectie 2019

Om het jaar uit te luiden, nog even de herfstcollectie: hieronder een verzameling foto’s tot stand gekomen tussen 1 september en 1 december 2019. Niet per se een best of, maar wel een collectie waarover ik best tevreden ben. Achteraf merk ik dat mijn focus nog sterker op kleur lag dan in de zomer. De omstandigheden leenden er zich goed voor, met mooi licht op vaak zonnige maar niet al te warme dagen. En ook aardig wat regen. Voor een paar welgemikte druppels op glas gaat de melancholicus in mij graag de straat op. Ik trok er ook geregeld ‘s avonds op uit. Straatfotografie in het donker is toch wel anders: licht, kleur en sfeer zijn dan belangrijker dan scènes.

En als je me nu wil excuseren, ik ga nog even profiteren van de donkere dagen!

*** Klik op de foto’s om ze in het juiste formaat te zien ***

3 reacties

 1. Frie

  heel mooie collectie om het jaar mee uit te wuiven en een nieuw jaar te verwelkomen Marc!
  Voor jou ook fijne feestdagen en een heel fotogelukkig 2020!!
  🥂👊😊

 2. Yves Van Tente

  Ook prettige feesten voor jou gewenst Marc. Wens je heel veel klik plezier en mysterie in je foto’s. Onze ontmoeting tijdens een van je workshops is voor mij de start geweest van een steeds verderontwikkelende passie voor fotografie en straatfotografie. Prettige feesten en tot ergens op straat waar onze dwaaltochten ons vroeg of laat terug samen brengen.
  Yves

 3. Philippe Raevens

  Heel knappe herfstreeks Marc! Ik was verheugd deel te kunnen uitmaken van een recente workshop, heel wat bijgeleerd en je adviezen probeer ik zo goed mogelijk toe te passen. Verder wens ik je fijne feestdagen en een fantastisch nieuw fotojaar.

  Philippe

Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven