Boekje Starten met Straatfotografie nu te koop

Deel deze pagina

Starten met Straatfotografie: zo heet een boekje dat ik een tijdje geleden schreef voor deelnemers aan mijn workshop Antwerpen Straat. Het is inbegrepen in de aanmelding voor deze workshop, en normaal niet te koop. Vanaf 21 november 2022 tot 1 januari 2023 is het boekje echter tijdelijk beschikbaar in één pakket met mijn expositiecatalogus Searching for Quiet.

Hoe maak je van alledaagse situatie composities die vooral niet alledaags zijn? Op welke manier fotografeer je vreemden zonder in de problemen te komen? En hoe zit het met nabewerken?

Deze en andere vragen beantwoord ik in Starten met Straatfotografie. Het is een praktisch boekje (32 pagina’s op handzaam formaat in hoogstaande kleurendruk) met tips voor betere composities, info over camera’s, instellingen, en ook veel suggesties voor foto’s. Die gemakkelijk uit te voeren opdrachten zorgen ervoor dat je als beginnende straatfotograaf meteen aan de slag kan. Rechts twee pagina’s eruit.

Ik schreef het boekje vlak voordat corona de wereld uit evenwicht bracht. Bijna anderhalf jaar waren er geen workshops, en daardoor zijn er wat exemplaren blijven liggen. Tot het eind van 2022 kunnen die nu in één pakket worden besteld met Searching for Quiet. UPDATE: De bundel is niet langer te koop, Searching for Quiet wel.

Searching for Quiet

Searching for Quiet was de naam van de virtuele expositie die ik in de zomer van 2021 hield. Alle veertig foto’s van de tentoonstelling, gemaakt tussen 2018 en 2021, heb ik samengebracht in een expositiecatalogus op glossy magazineformaat. Noem het straatfotografie, met de nadruk op abstract werk. Ik fotografeer veel door glas, hou van kleur en reflecties, en dat komt in deze collectie naar voren.

Virtuele expositie straatfotografieDe expositie werd heel positief ontvangen, ook door mensen die tot dan onbekend waren met mijn werk. Enkele reacties die ik via mail kreeg:

  • Zeer blij nog een keertje echte fotografie te kunnen bekijken.
  • Prachtige foto’s
  • Deze fotograaf moet je in het oog houden!
  • Meer dan knap werk.
  • Je eigen stijl krijgt hiermee nog meer accent.
  • Mij spreekt de tristesse aan; misschien toch wel eigen aan de rare tijden waar we door gaan.

Searching for Quiet is desgewenst ook apart verkrijgbaar, voor wie geen belangstelling heeft in Starten met Straatfotografie.

Terug naar boven