Straatfotografen: Annemie Verboomen

Deel deze pagina

Vroegere deelnemers aan mijn workshop straatfotografie stellen in een reeks blogposts een van hun favoriete foto’s voor. De voorlopig laatste bijdrage aan de reeks komt van Annemie Verboomen. Ze geeft de achtergrond bij haar foto en vertelt ze wat ze leuk vindt aan straatfotografie.

“Dit is een van mijn foto’s genomen in Luik. Luik is een stad die me heel erg aanspreekt vanwege de grote contrasten. De culturele diversiteit aan mensen die je er tegenkomt, het grote verschil tussen rijk en arm, het moderne winkelcentrum en de pittoreske winkelstraatjes, het aantal kerken en moskeeën, de musea, de citadel van waaruit je een volledig overzicht over de stad hebt.

Het station is de moderne poort naar de stad en in deze foto ook zo weergegeven, met zicht op de stad, de mensen en de gebouwen. De foto is genomen bij valavond.”

Over straatfotografie

“Als ik door de straten loop, observeer ik graag mensen. Wat denken ze, wat doen ze, naar waar zijn ze onderweg, waarom zijn ze hier, wat is hun band met de mensen naast hun, of is die er helemaal niet, en observeren ze ook gewoon? Dit vastleggen in beeld en het je kunnen afvragen als je naar de foto kijkt, vind ik zo fascinerend aan straatfotografie.”

Meer werk van Annemie Verboomen:


Klik hier voor info over workshops straatfotografie in Antwerpen

Terug naar boven