Workshop Straatfotografie? Kom naar Antwerpen!

Deel deze pagina

Workshop Straatfotografie op Centraal Station Antwerpen

Zoek je een workshop straatfotografie die je leert experimenteren met compositie? Wil je uitvissen of het genre wel voor jou is? Zonder dat het kapitalen kost? En op zo’n manier dat je geen ruzie krijgt met de mensen die op je foto komen?

Ik help graag. Je kan bij mij twee soorten workshops volgen:

  • individuele workshops
  • workshops in een klein groepje (maximaal 4 personen)

Voor wie en wat?

De workshops zijn bedoeld voor mensen die met straatfotografie willen beginnen, of er nog niet lang mee bezig zijn. We gaan samen op zoek naar mooi licht, interessante locaties, geschikte onderwerpen en originele invalshoeken. Geen onnodig lange theorielessen, maar de essentie: learning by doing.

Wat voor camera je hebt, is niet belangrijk. Straatfoto’s kan je zelfs met je gsm maken. Ervaring en technische kennis doen er evenmin weinig toe. Waar het om gaat is dat je mooie foto’s maakt met zeggingskracht. Daar wil ik je bij helpen. Het gaat om kijken. Je fototoestel is maar een hulpmiddel.

Ik beoefen straatfotografie op een niet-agressieve manier. Dus spring ik niet ongevraagd met mijn camera voor iemands neus, zoals bijvoorbeeld Bruce Gilden dat deed. Liever kies ik voor een meer terughoudende benadering, met wat meer afstand en nadruk op compositie, dan op herkenbare gezichten. Mijn straatfoto’s zijn wel allemaal candid: de mensen op de foto’s merken niet of nauwelijks dat ze gefotografeerd worden.

Als je wil leren fotograferen als Bruce Gilden of (het andere uiterste) met toestemming straatportretten wil maken, dan zijn deze workshops minder geschikt.

Wil je weten hoe ik fotografeer? Kijk dan rond op deze website.

Workshops in groep

In oktober en november 2018 houd ik enkele, twee uur durende workshops in en rond het centraal station van Antwerpen. Ideaal als kennismaking met het genre.

Ik doe deze workshops in samenwerking met Airbnb, de bekende reiswebsite. Afhankelijk van de deelnemers, wordt de workshop in het Engels of het Nederlands gehouden. Het maximum aantal deelnemers is vier. De prijs bedraagt 59 euro per persoon.

Waarom het station?

  • Elke dag komen hier duizenden mensen om naar werk of huis te gaan, om afscheid te nemen, om de tijd te doden… Bedrijvigheid gegarandeerd.
  • De architectuur kent een enorme variatie. De meeste bezoekers komen niet verder dan het oude deel van het station, maar er is veel meer te zien. Op een klein oppervlak vind je tal van mogelijkheden om mooie foto’s te maken.
  • Ook de directe omgeving is interessant voor straatfotografie. Er is de diamantwijk, maar ook de Kievitbuurt die volop in transitie is.
  • Last but not least, er is een dak. Omdat het station grotendeels overkapt is, kan deze workshop ook bij slecht weer doorgaan.

Voor boekingen en meer informatie ga je naar deze pagina op Airbnb.

Individuele workshop straatfotografie

Heb je liever de volle aandacht? Ik kan ook alleen met jou op pad. Dit geeft maximale flexibiliteit. We kunnen zelf de datum afspreken en hoe lang de workshop duurt. Samen bepalen we de inhoud. Ook ben je dan niet gebonden aan één locatie. En als je me na afloop jouw tien beste foto’s van deze dag stuurt, krijg je van mij een eerlijke review.

Wel blijf ik het liefst in Antwerpen. Daar ken ik de weg en weet ik veel geschikte plaatsen. Een alternatief is Brussel.

Ook een individuele workshop houd ik graag betaalbaar. Voor Antwerpen vraag ik 60 euro per uur, met een minimum van twee uur. Ga je liever naar Brussel, breng ik naast het uurtarief van 60 euro eenmalig 35 euro reiskostenvergoeding in rekening.

Neem je graag iemand mee die ook fotografeert? Dan reken ik voor die tweede persoon 30 euro per uur extra.

Heb je belangstelling in een individuele workshop straatfotografie? Neem dan hier contact met me op.

 

 


Deel deze pagina